+ 385 98 944 0321 info@terriero.hr
Naše usluge

Orijentacijski planovi

Pregled prostora, izrada plana za postavljanje te izrada strategije implementacije orijentacijskih planova i pripadajućih dijelova.

Što su orijentacijski planovi?

Orijentacijski planovi/taktilne mape posebno su dizajnirane reljefne ploče koje  omogućuju  osobama s invaliditetom pristup zgradama, sudovima, bolnicama, parkovima, šetalištima, muzejima te općenito raznim objektima/površinama privatne i javne namjene. Sadrže braille pismo i informacije bitne za uspješno i sigurno kretanje slijepih i slabovidnih osoba.
Cilj je lakša orijentacija te kretanje, a njihova upotreba obvezna je i po Zakonu o gradnji (NN 153/14) koji u članku 12. propisuje obvezu projektiranja i izvođenja zgrada vodeći računa o pristupačnosti i uporabi od strane osoba smanjene pokretljivosti. Zakon je izdan od strane Ministarstva zaštite okoliša, prostornoga uređenja i graditeljstva.

Tisak

Uvećani tisak

Braille pismo

Informacije na Braille pismu

f

Tlocrt

Reljefni tlocrt objekta

Kontrasti

Kontrastne boje za slabovidne

Izrada i materijali

Planovi su napravljeni materijalima otpornim na vanjske atmosferske utjecaje te se mogu izvesti u verzijama i veličinama koje odgovaraju konkretnom kontekstu tj. objektu.

Skip to content